Ga naar de inhoud

Techniekles op mboRijnland

In het kader van Sterk Techniekonderwijs (STO) waren de vierdeklassers van de unit Techniek afgelopen woensdag te gast op mboRijnland in Gouda. De leerlingen kregen les in vier disciplines: autotechniek, bouwkunde, elektro- en installatietechniek en mechatronica. Voor elke discipline kregen ze een opdracht.

Bij autotechniek moesten de leerlingen onderdelen van de carrosserie en motor van een auto herkennen. Voor bouwkunde maakten ze een technische tekening van een huis met schuine kap. De leerlingen bestudeerden de diverse leidingen die door het gebouw liepen bij elektro- en installatietechniek en zagen bij mechatronica een robotarm aan het werk.

Het was een hele interessante en nuttige middag voor onze leerlingen die nu echt moeten gaan kiezen voor een vervolgopleiding. Op 30 maart gaan de derdeklassers voor STO op bezoek bij verschillende bedrijven om te zien wat er gemaakt wordt en hoe innovatief ze zijn.

VMBO TOTAAL!

Dat is actief leren, veel doen, vaak kiezen, veel begeleiding op alle niveaus, extra lessen en workshops, ál je talenten ontwikkelen en vooral veel ruimte! De hele dag!

talent-toaal

Talent TOTAAL

MASTERClass Kader

MASTERClass Kader

MAVO TOTAAL

MAVO TOTAAL

Reken en Taal TOTAAL

Reken en Taal TOTAAL

Mentor

Mentor

See You na school

SeeYou na school

Actief leren en veel doen!

Actief leren en veel doen!

LEERLINGENFILM vmbo totaal

ONC Clauslaan in 3 minuten