Ga naar de inhoud

Soms heb je extra ondersteuning en aandacht nodig om je vmbo-diploma te halen. Je hebt bijvoorbeeld moeite met leren of je hebt meer begeleiding nodig op sociaal-emotioneel gebied. Dan kun je bij ons leerwegondersteunend onderwijs volgen.

Lwoo is geen aparte leerweg. Je volgt basis, kader of mavo en je krijgt les in dezelfde vakken als leerlingen zonder lwoo. Maar wél met extra ondersteuning.

Extra ondersteuning

Je kunt op verschillende manieren extra ondersteuning krijgen:

  • les in een kleine groep (op de lwoo-unit)
  • extra hulp bij het plannen en maken van huiswerk
  • extra hulp bij het wegwerken van taal- en rekenachterstand
  • extra aandacht en veel structuur
  • veel aandacht voor sociale vaardigheden

Om in aanmerking te komen voor lwoo heb je een lwoo-beschikking van het samenwerkingsverband nodig. Je wordt dan geplaatst op de unit lwoo (alleen lwoo-leerlingen) óf op de unit onderbouw (leerlingen mét en zonder lwoo). Op de lwoo-unit geeft een vast team van zo’n 12 docenten les aan klas 1 en 2. In de bovenbouw is er geen aparte unit, maar krijg je nog steeds de ondersteuning die je nodig hebt. Zo zorgen we er samen voor dat jij het diploma haalt dat bij je past.

VMBO TOTAAL!

Dat is actief leren, veel doen, vaak kiezen, veel begeleiding op alle niveaus, extra lessen en workshops, ál je talenten ontwikkelen en vooral veel ruimte! De hele dag!

talent-toaal

Talent TOTAAL

MASTERClass Kader

MASTERClass Kader

MAVO TOTAAL

MAVO TOTAAL

Reken en Taal TOTAAL

Reken en Taal TOTAAL

Mentor

Mentor

See You na school

SeeYou na school

Actief leren en veel doen!

Actief leren en veel doen!

LEERLINGENFILM vmbo totaal

ONC Clauslaan in 3 minuten