Ga naar de inhoud

De mavo is de theoretische leerweg van het vmbo (vmbo-tl). Met je diploma kun je doorstromen naar het hoogste niveau van het mbo. Volg je een zevende vak, dan kun je er ook voor kiezen om naar 4 havo te gaan.

Onderbouw

Met een advies vmbo-tl kom je in onze mavobrugklas. In de onderbouw volg je vakken als Nederlands, Engels en wiskunde. Maar ook M&M (mens en maatschappij), M&N (mens en natuur), M&KC (mens, kunst en cultuur) en MVI (media, vormgeving en ICT). Hierin zijn vakken samengevoegd tot één thema. Je leert zo de samenhang tussen verschillende vakken. In de onderbouw ontdek je wat je leuk vindt en waar je goed in bent We bekijken samen met jou of je op het juiste niveau zit. Bij goede resultaten is overstappen naar de havo op ONC Parkdreef al na het eerste jaar mogelijk. Na het tweede jaar kan ook.

Bovenbouw

Na het tweede jaar kom je in de bovenbouw. Je kunt kiezen uit vier profielen: Zorg en Welzijn, Economie en Ondernemen, BWI (Bouwen, Wonen en Interieur) en PIE (Produceren, Installeren en Energie. Je kunt je vakkenpakket zo samenstellen, dat je ruime keus hebt voor een vervolgopleiding.

Extra vak

Op onze mavo kun je examen doen in een zevende vak, één meer dan nodig is voor je mavodiploma. Je kunt kiezen voor een extra praktijkvak of een extra theorievak. Hiermee ben je nóg beter voorbereid op het mbo of de overstap naar de havo.

Actieve mavo

Door te oefenen in de praktijk leer je beter. Je gaat op onze mavo actief aan de slag, in groepjes, met je Chromebook of in een van onze praktijkruimtes. Binnen en buiten school doe je ervaring op met levensechte opdrachten. Zo ontwikkel je allerlei praktische vaardigheden die belangrijk zijn voor je gekozen vervolgopleiding.

VMBO TOTAAL!

Dat is actief leren, veel doen, vaak kiezen, veel begeleiding op alle niveaus, extra lessen en workshops, ál je talenten ontwikkelen en vooral veel ruimte! De hele dag!

talent-toaal

Talent TOTAAL

MASTERClass Kader

MASTERClass Kader

MAVO TOTAAL

MAVO TOTAAL

Reken en Taal TOTAAL

Reken en Taal TOTAAL

Mentor

Mentor

See You na school

SeeYou na school

Actief leren en veel doen!

Actief leren en veel doen!

LEERLINGENFILM vmbo totaal

ONC Clauslaan in 3 minuten