Ga naar de inhoud

We willen dat jij een diploma haalt op het niveau dat bij je past. Daar werken we samen met jou van klas 1 tot aan je examen aan.

Schoolexamen en centraal examen

Het schoolexamen (het Programma van Toetsing en Afsluiting, PTA), is het deel van het eindexamen dat in de bovenbouw wordt afgenomen. Je sluit je opleiding af met een centraal examen. Cijfers voor het schoolexamen en de cijfers voor het centraal examen bepalen samen het eindcijfer en of je geslaagd bent of niet.

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA)


Basis

Kader

Mavo

Examenreglement en examenrooster

Handige websites

Om je goed voor te bereiden op het examen, zijn er verschillende websites met informatie en oefenexamens.

  • Op lerenvoorhetexamen.nl vind je alle relevante informatie per vak, aangevuld met video’s en oefenexamens. De materialen zijn kosteloos beschikbaar.
  • Op mijneindexamen.nl staat alle informatie die je nodig hebt om je voor te bereiden op de centrale examens zoals oefenexamens, tips, het rooster en algemene informatie en regels voor het centraal examen 2024.
  • Op eindexamensite.nl kun je oefenexamens maken, de examenstof bekijken en gericht oefenen op onderwerp. Een mooi hulpmiddel bij de voorbereiding op het SE en CE.

VMBO TOTAAL!

Dat is actief leren, veel doen, vaak kiezen, veel begeleiding op alle niveaus, extra lessen en workshops, ál je talenten ontwikkelen en vooral veel ruimte! De hele dag!

talent-toaal

Talent TOTAAL

MASTERClass Kader

MASTERClass Kader

MAVO TOTAAL

MAVO TOTAAL

Reken en Taal TOTAAL

Reken en Taal TOTAAL

Mentor

Mentor

See You na school

SeeYou na school

Actief leren en veel doen!

Actief leren en veel doen!

LEERLINGENFILM vmbo totaal

ONC Clauslaan in 3 minuten