Ga naar de inhoud

Op bezoek bij de bloedbank

Van bloedtransfusies voor mensen met kanker tot het redden van iemand na een auto-ongeluk. En van het ontwikkelen van medicijnen tot het in leven houden van een te vroeg geboren baby. Met bloed van donoren worden levens gered en verbeterd. Heel belangrijk dus dat jongeren hierover geïnformeerd worden zodat zij misschien, als zij oud genoeg zijn, zelf ook donor willen worden.

De leerlingen van klas C2D zijn daarom op bezoek geweest bij bloedbank Sanquin in Zoetermeer. Ze hebben een rondleiding gekregen van de arts en de donorassistenten. Tijdens de rondleiding heeft hun mentor, meneer De Frel, voor de 50e keer bloed gedoneerd.  Ook is er kunst, gemaakt door leerlingen van ONC Clauslaan, opgehangen. Deze kunstwerken zullen om de paar maanden worden gewisseld. Ons eigen Schooljournaal was aanwezig om een item te maken over het bezoek.

De leerlingen kregen na de rondleiding een goodiebag mee met daarin onder andere een armband waarop ze hun bloedgroep kunnen aangeven en een sleutelhanger met een pelikaan, het logo van Sanquin. Volgens de legende pikte de kroeskoppelikaan haar borst open om haar hongerige jongen met haar eigen bloed te voeden. De pelikaan staat voor Sanquin symbool voor de onbaatzuchtige bloeddonaties van de Nederlandse donors. Want zonder donor geen bloedbank.

VMBO TOTAAL!

Dat is actief leren, veel doen, vaak kiezen, veel begeleiding op alle niveaus, extra lessen en workshops, ál je talenten ontwikkelen en vooral veel ruimte! De hele dag!

talent-toaal

Talent TOTAAL

MASTERClass Kader

MASTERClass Kader

MAVO TOTAAL

MAVO TOTAAL

Reken en Taal TOTAAL

Reken en Taal TOTAAL

Mentor

Mentor

See You na school

SeeYou na school

Actief leren en veel doen!

Actief leren en veel doen!

LEERLINGENFILM vmbo totaal

ONC Clauslaan in 3 minuten