Schoolkosten
Ouderbijdrage
Met ingang van het schooljaar 2024-2025 hoeft u geen ouderbijdrage te betalen, ook niet vrijwillig.
Elke middelbare school krijgt jaarlijks een bedrag van de overheid voor bijvoorbeeld onderhoud van het gebouw en de salarissen van docenten. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen. Daarom bieden wij meer dan met de overheidsfinanciering mogelijk is. Denk aan feesten, sportdagen, museumbezoek, kopieer- en printfaciliteiten en een beheerde fietsenstalling. De school draagt zorg voor deze kosten.
Voor sommige activiteiten en leermiddelen vragen we wel een vrijwillige bijdrage. Deze kosten vindt u in het overzicht ouderbijdragen 2024-2025.
Betalen
U kunt facturen eenvoudig betalen via WIS Collect. In dit instructiefilmpje kunt u zien hoe dit werkt. Mocht dit niet lukken, dan kunt u bellen met de financiële administratie: 079 316 90 42.
Excursies
Voor meerdaagse excursies, zoals de werkweek en buitenlandreis, vragen wij een vrijwillige bijdrage. Mocht u niet kunnen betalen, dan kan uw kind uiteraard altijd deelnemen aan de activiteiten. Wel is het zo dat we kunnen besluiten om bepaalde activiteiten niet door te laten gaan. De kosten worden dan te hoog voor de school.
Anglia en Goethe
Als uw kind meedoet met het programma Anglia (Engels) of Goethe (Duits), dan zijn er kosten voor de examens. Ook deze kosten zijn vrijwillig. De hoogte van de kosten is afhankelijk van het niveau waarop uw kind examen doet.
Chromebook
U kunt via The Rent Company een Chromebook kopen of zelf een Chromebook (of laptop) kopen bij een andere computerzaak. Lees hier meer informatie over de Chromebook op ONC Clauslaan.
Schoolboeken
De school betaalt de kosten van de (digitale) les- en werkboeken. U moet zelf de boeken bestellen via Iddink. U ontvangt voorafgaand aan het schooljaar meer informatie. Alle boeken worden thuis bezorgd. We gaan ervan uit dat uw kind zorgvuldig met de boeken omgaat. Als een boek beschadigd raakt of kwijt is, krijgt u hiervoor aan het eind van het jaar een rekening.
Leermiddelen
Aan het begin van het schooljaar ontvangt u een lijst met de andere leermiddelen die uw kind nodig heeft en die u zelf moet kopen. Denk hierbij aan een rekenmachine, schriften en tekenmateriaal. Alle leerlingen van leerjaar 1 kopen aan het begin van het schooljaar een gymshirt via school. Voor de sectoren in de bovenbouw heeft uw kind specifieke leermiddelen nodig. Voor aanvang van het schooljaar ontvangt u hierover meer informatie.
Garderobekastje
Wij zijn als school niet aansprakelijk voor vermissing of diefstal van waardevolle spullen. Alle leerlingen krijgen een garderobekastje om hun spullen in op te bergen. Een nieuwe sleutel, bijvoorbeeld bij verlies, kost € 11,-.
Stichting Leergeld en kindgebonden budget
Heeft u moeite om de schoolkosten voor extra activiteiten of leermiddelen te betalen, dan kijken we samen naar een oplossing, eventueel met ondersteuning van Stichting Leergeld. Stichting Leergeld heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Meer informatie over Stichting Leergeld vindt u op www.leergeld.nl.
Ook willen we u wijzen op het kindgebonden budget, een inkomensafhankelijke bijdrage in de kosten voor kinderen tot 18 jaar. Aanvullende informatie staat op: www.belastingdienst.nl.