Ga naar de inhoud

Waterstofproject: een kijkje in de toekomst van energie

Onze leerlingen van 3 mavo zijn gestart met een waterstofproject dat hen inzicht geeft in de toekomst van energie. Vrijdag 8 maart kregen zij een boeiende gastles van Frank Mietes, medeoprichter van ‘Alles over waterstof’. Hij nam de leerlingen mee in de wereld van waterstof: wat is het, hoe maak je het en wat kun je ermee, nu en in de toekomst? Hierna konden de leerlingen zelf waterstof ‘ervaren’. Een stukje steppen op de waterstofstep, pannenkoeken bakken op de HyFry (een kookstel op waterstof), een autootje laten rijden en hun mobiel opladen met waterstof.

Het energievraagstuk is een uitdaging die ons allemaal aangaat. We willen onze leerlingen aanmoedigen om hierover kritisch en oplossingsgericht na te denken en ze kennis laten maken met alternatieve energiebronnen. Dit doen we door hen actief te betrekken bij de technologie die hierbij komt kijken. Zo krijgen ze een voorproefje van hun toekomst op het gebied van energie.

De komende weken werken de leerlingen verder aan dit project. Ze gaan ideeën bedenken en uitwerken voor nieuwe toepassingen van waterstofenergie die ze uiteindelijk aan elkaar zullen presenteren.

VMBO TOTAAL!

Dat is actief leren, veel doen, vaak kiezen, veel begeleiding op alle niveaus, extra lessen en workshops, ál je talenten ontwikkelen en vooral veel ruimte! De hele dag!

talent-toaal

Talent TOTAAL

MASTERClass Kader

MASTERClass Kader

MAVO TOTAAL

MAVO TOTAAL

Reken en Taal TOTAAL

Reken en Taal TOTAAL

Mentor

Mentor

See You na school

SeeYou na school

Actief leren en veel doen!

Actief leren en veel doen!

LEERLINGENFILM vmbo totaal

ONC Clauslaan in 3 minuten