Ga naar de inhoud

Vignet Gezonde School

We hebben het vignet Gezonde School behaald met het gezondheidsthema ‘welbevinden’. Vanaf nu mogen we ons officieel Gezonde School noemen. We hebben ook de ambitie om binnen twee jaar de themacertificaten ‘voeding’ en ‘bewegen en sport’ te behalen.

De Gezonde School-aanpak integreert gezondheid in de lesstof, de schoolomgeving en het beleid van de school. We zijn ontzettend blij met het vignet. Hiermee kunnen we laten zien dat we bij ons op school een gezonde leefstijl vanzelfsprekend maken. Als leerlingen goed in hun vel zitten, presteren ze beter, zijn ze gemotiveerder en voelen ze zich gelukkiger. Dat is ons doel.

Om een gezonde leefstijl te bevorderen, organiseren we diverse activiteiten. Onze leerlingen sporten veel, krijgen lessen over gezonde voeding en leren over respect en een gezonde omgeving. We hebben ook een gezonde schoolkantine en verschillende projecten waarin leerlingen hun talenten ontdekken en zo zelfvertrouwen ontwikkelen.

Het behalen van het themacertificaat ‘welbevinden’ is slechts het begin. We werken ook hard om de certificaten ‘voeding’ en ‘bewegen en sport’ te ontvangen. De certificaten hangen nauw met elkaar samen. Door gezond te eten en lekker te bewegen, voelen onze leerlingen zich ook mentaal beter. Zo groeien ze op tot volwassenen voor wie een gezonde leefstijl vanzelfsprekend is.

Vanaf nu prijkt op de gevel van ons gebouw de plaquette met het Gezonde School-logo, zodat bezoekers meteen kunnen zien dat we structureel werk maken van een gezonde leefstijl.

Het programma Gezonde School is een samenwerking tussen de VO-raad, PO-raad, RIVM en GGD GHOR Nederland. Meer informatie is te vinden op: www.gezondeschool.nl/vignet.

VMBO TOTAAL!

Dat is actief leren, veel doen, vaak kiezen, veel begeleiding op alle niveaus, extra lessen en workshops, ál je talenten ontwikkelen en vooral veel ruimte! De hele dag!

talent-toaal

Talent TOTAAL

MASTERClass Kader

MASTERClass Kader

MAVO TOTAAL

MAVO TOTAAL

Reken en Taal TOTAAL

Reken en Taal TOTAAL

Mentor

Mentor

See You na school

SeeYou na school

Actief leren en veel doen!

Actief leren en veel doen!

LEERLINGENFILM vmbo totaal

ONC Clauslaan in 3 minuten