• TALENT TOTAAL TALENT TOTAAL
  • MASTERClass Kader MASTERClass Kader
  • MAVO TOTAAL MAVO TOTAAL
  • Reken en Taal TOTAAL Reken en Taal TOTAAL
  • Mentor Mentor
  • SeeYou na school SeeYou na school

Jeugdgezondheidszorg

Zorg voor de leerling

De jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West (JGZ) is er voor ouders, kinderen en jongeren. 

In de brugklas of klas 2 heeft de jeugdverpleegkundige met elke leerling een persoonlijk gesprek op school. Allerlei onderwerpen komen aan bod die van belang zijn voor de ontwikkeling.

Hoe gaat het op school, met vrienden, thuis en met de gezondheid? Ook worden de tieners gemeten en gewogen. Jongeren van 15 en 16 jaar worden door middel van een persoonlijke vragenlijst aangespoord na te denken over hoe zij in hun vel zitten. Als blijkt dat er mogelijk problemen zijn, dan bespreken de jeugdverpleegkundige en leerling met elkaar wat nodig is om tot een oplossing te komen.

Iedere leerling kan een afspraak maken met de jeugdarts/jeugdverpleegkundige om te praten over onderwerpen waarover hij of zij zich zorgen maakt. Zoals ruzie thuis, met vrienden of met een leerkracht, gepest worden of zich erg eenzaam voelen. Ook met vragen over menstruatie, veilig vrijen, alcohol of drugs kunnen leerlingen terecht bij de JGZ. De jeugdarts en jeugdverpleegkundige hebben een beroepsgeheim. Persoonlijke informatie wordt niet zonder toestemming van de leerling met anderen besproken.

Steuntje in de rug voor ouders

De meeste tieners komen de puberteit, de tijd van verandering en onzekerheid, goed door. Maakt u zich soms zorgen of weet u niet hoe u met uw puber kunt omgaan? Dan is het verstandig om er tijdig met iemand over te praten. Het kan zorgen wegnemen en maken dat het weer leuk is in huis.

Contact

Heeft u vragen of zorgen over de gezondheid of ontwikkeling van uw kind? U en uw kind kunnen altijd bij de Jeugdgezondheidszorg terecht.

Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West
Telefoon: 088 - 054 99 99
info@jgzzhw.nl
www.jgzzhw.nl