• TALENT TOTAAL TALENT TOTAAL
  • MASTERClass Kader MASTERClass Kader
  • MAVO TOTAAL MAVO TOTAAL
  • Reken en Taal TOTAAL Reken en Taal TOTAAL
  • Mentor Mentor
  • SeeYou na school SeeYou na school

Ruim 6000 euro voor KiKa in maand van respect

Meer dan 6000 euro hebben de leerlingen van de onderbouw opgehaald voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)! De afgelopen weken hebben zij allerlei acties op touw gezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Het verkopen van zelfgebakken cupcakes en pannenkoeken bijvoorbeeld en een sponsorloop. 

De hele maand november stond voor de leerlingen in het teken van respect. Respect voor jezelf, elkaar en de omgeving waarin je leeft. Burgemeester Aptroot gaf het startschot door met de leerlingen in gesprek te gaan over respect. Vervolgens hebben de leerlingen posters en andere werkstukken gemaakt en gingen veel lessen over het onderwerp. Bij Mens & Maatschappij bijvoorbeeld over respect voor het milieu. Verschillende gastsprekers kwamen langs zoals een ambulancebroeder, een politieagent, een veteraan en iemand die zelf kanker heeft gehad. 

Er is aandacht besteed aan respectvol taalgebruik want ‘kanker verziekt je taal’. En aan je respectvol en belangeloos inzetten voor een ander. En dát hebben onze leerlingen geweldig gedaan. Met als resultaat een prachtig bedrag voor KiKa. Respect voor onze jongens en meiden! 

Foto bij dit nieuwsbericht: © Henriëtte Guest

Leerlingen halen 6031op voor KiKa - AD 28-11-2019
Respect is het centrale woord op het Oranje Nassau College - AD 28-11-2019
ONC Clauslaan haalt 6000 euro op voor KiKa - Zoetermeer Actief 2-12-2019
Leerlingen ONC halen groot bedrag op voor KiKa - Zoetermeers Dagblad 2-12-2019

< terug naar overzicht