• TALENT TOTAAL TALENT TOTAAL
  • MASTERClass Kader MASTERClass Kader
  • MAVO TOTAAL MAVO TOTAAL
  • Reken en Taal TOTAAL Reken en Taal TOTAAL
  • Mentor Mentor
  • SeeYou na school SeeYou na school

Lichtpuntjes voor eenzame ouderen

Wat een mooi voorbeeld van burgerschap in de praktijk! De leerlingen van leerjaar 3 Zorg en Welzijn brengen voor hun maatschappelijke stage wekelijks een 'lichtpuntje' naar eenzame ouderen. Dit kan een attentie, een lekkernij of een praatje zijn.

Zo bezoekt Bianca elke week een oudere dame uit het Dienstencentrum Zoetermeer. De activiteiten in het Dienstencentrum liggen momenteel stil en vaak zit deze mevrouw alleen op haar kamer. Bianca heeft haar, samen met een klasgenoot, al verschillende lichtpuntjes gebracht: een bakje toffees, een sleutelhanger van kralen en zelfgebakken cupcakes.

Alle derdejaars Zorg en Welzijn besteden een dagdeel per week gedurende zeven weken aan het project. Het project is een samenwerking met Stichting Present. In twee- of drietallen zijn de leerlingen door Present gekoppeld aan een ‘maatje’, een oudere heer of dame uit hun eigen wijk. Op school doen de leerlingen de voorbereidingen voor het bezoek. Vervolgens gaan ze bij hun ‘maatje’ langs om de attentie of lekkernij aan te bieden en een praatje te houden. 

Door zo een kwetsbare groep in de samenleving te ondersteunen, ervaren onze leerlingen hoe zij op een positieve manier hun steentje kunnen bijdragen aan deze samenleving. 

Leerlingen ONC Clauslaan zetten zich in voor eenzame ouderen in hun buurt - streekbladzoetermeer.nl 16-03-2021

Lichtpuntjes voor eenzame ouderen - zoetermeeractief.nl 16-03-2021

Project gaat de strijd aan met eenzaamheid - AD 18-03-2021

< terug naar overzicht