• TALENT TOTAAL TALENT TOTAAL
  • MASTERClass Kader MASTERClass Kader
  • MAVO TOTAAL MAVO TOTAAL
  • Reken en Taal TOTAAL Reken en Taal TOTAAL
  • Mentor Mentor
  • SeeYou na school SeeYou na school

Koken met chef-kok Arthur

Koken onder leiding van een echte chef-kok, hoe leuk is dat! Chef-kok Arthur Haas en zijn leerling Jordy van restaurant Puur aan de vliet kwamen dinsdag 16 mei naar het ONC. Zij hielpen onze leerlingen van klas 2 lwoo bij het bereiden van een driegangendiner voor de docenten. Deze leerlingen gaan volgend jaar naar de unit Zorg & Welzijn, waar ze ook zullen gaan koken.

Eerder kwam chef Haas al op bezoek om te vertellen over zijn werk. Samen met de leerlingen heeft hij een menu samengesteld wat zij op de grote dag hebben klaargemaakt: kippensoep als voorgerecht, een heerlijke pasta van penne en zelfgemaakte verse tomatensaus als hoofdgerecht en als dessert een smakelijke crème brûlée. De tafels zaken er feestelijk uit door de placemats en menukaarten, gemaakt door de leerlingen.

De leerlingen hebben hard gewerkt in de keuken en in de bediening en de docenten lieten het zich goed smaken. Een onvergetelijke middag die zeker voor herhaling vatbaar is.

Onze dank gaat uit naar de leerlingen die zich zo hard hebben ingezet voor dit diner. Onze speciale dank gaat uit naar chef-kok Arthur Haas en zijn leerling Jordy die vrijwillig hun tijd hebben geschonken om dit project te begeleiden zodat de leerlingen een kijkje kregen in een professionele keuken.

< terug naar overzicht