• TALENT TOTAAL TALENT TOTAAL
  • MASTERClass Kader MASTERClass Kader
  • MAVO TOTAAL MAVO TOTAAL
  • Reken en Taal TOTAAL Reken en Taal TOTAAL
  • Mentor Mentor
  • SeeYou na school SeeYou na school

Een team ben je samen

Vorige week vond de kick-off plaats van Alleen jij bepaalt wie je bent. ONC Clauslaan doet hier al heel wat jaren aan mee. Ambassadeur Chip Jones was aanwezig en onze eigen docent l.o., meneer De Frel, maakte op indrukwekkende manier duidelijk wat het betekent om samen één team te zijn.

Hij liet eerst één leerling op het podium 10 push-ups doen. Vervolgens liet hij een groepje van 5 leerlingen samen ook 10 push-ups doen, dus ieder 2. Uiteraard had het groepje van 5 het makkelijker dan die ene leerling die in zijn eentje 10 push-ups deed. Daarna vertelde meneer De Frel over het verlies van zijn oma en de eerste competitiewedstijd die hij de avond van het overlijden van zijn oma speelde. Zijn teamgenoten hebben een paar stappen harder gelopen en zo de wedstrijd voor het team, voor meneer De Frel en natuurlijk een beetje voor zijn oma, gewonnen. Een team ben je samen. Je vangt elkaar op. Je hoeft niet alles goed te kunnen, je vult elkaar aan.

Na de kick-off kregen alle eerstejaars tijdens de gymlessen een basketbalclinic door ervaren trainers. Een aantal leerlingen is uitgekozen om deel te nemen aan het project. Zij kunnen gratis trainen bij de voetbal- of basketbalvereniging, krijgen kleding en schoenen en doen mee aan verschillende toernooien.

< terug naar overzicht