• TALENT TOTAAL TALENT TOTAAL
  • MASTERClass Kader MASTERClass Kader
  • MAVO TOTAAL MAVO TOTAAL
  • Reken en Taal TOTAAL Reken en Taal TOTAAL
  • Mentor Mentor
  • SeeYou na school SeeYou na school

Burgemeester geeft gastles over respect

Wat houdt respect eigenlijk in? Wie respecteer jij? En wat wordt er op jouw school gedaan aan respect? In het kader van de landelijke Week van Respect heeft burgemeester Charlie Aptroot op vrijdag 8 november een gastles gegeven. De burgemeester ging met brugklassers de dialoog aan over respectvol samenleven.

Ook de volgende weken staan voor onze leerlingen in het teken van ‘respect’. Respect voor jezelf, elkaar en de omgeving waarin je leeft. De Week van Respect is gekoppeld aan de projectweek (van 25 tot en met 28 november) waarin leerlingen zoveel mogelijk geld inzamelen voor KiKa. Er wordt aandacht besteed aan respectvol taalgebruik, want ‘kanker verziekt je taal’, en aan je respectvol en belangeloos inzetten voor een ander. De gastles van Aptroot zette de leerlingen vast aan het denken over hoe zij zélf kunnen bijdragen aan een samenleving waaraan iedereen kan deelnemen en waarin iedereen zich thuis voelt.  

De leerlingen maken deze weken posters en andere werkstukken over respect. Ze kijken films en krijgen gastlessen, onder andere van een veteraan, een politieagent en iemand die zelf kanker heeft gehad. De lessen gaan in de projectweek allemaal over ‘respect’. Bij Mens & Maatschappij bijvoorbeeld over respect voor het milieu. En door middel van allerlei acties, zoals een sponsorloop, halen de leerlingen geld op voor KiKa. Op donderdag 28 november maken we het eindbedrag bekend.  

Burgemeester Aptroot verzorgt gastles op ONC - Zoetermeer Actief 8-11-2019
Burgemeester Aptroot verzorgt gastles op ONC Clauslaan - Streekblad 11-11-2019
Gastles burgemeester op ONC Clauslaan - Zoetermeers Dagblad 11-11-2019
Burgemeester Aptroot verzorgt gastles over respect - Zoetermeer Actief 12-11-2019

< terug naar overzicht